Ny i Morsø Rideklub

Morsø Rideklub har en fantastisk beliggenhed, 3 km syd for Nykøbing i Legind Bjerge. Vi er en dynamisk klub, hvor ridesporten dyrkes og nydes på alle niveauer.

Læs mere om de forskellige muligheder for rideundervisning her

Alle klubbens undervisere varierer undervisningen imellem ridning og teori. Du kan få en kalender, der strækker sig måneder frem, hvor du kan se hvad I skal lave i ridetimen (der kan dog forekomme ændringer) så har både dig og dine forældre mulighed for at forberede jer. Under teori vil der være mulighed for dine forældre at lytte med, så de kan lære at hjælpe dig hvis du har brug for det (f.eks. opsadling)

Bytte hest
Vi prøver i begyndelsen at finde den rigtige pony til dig, og det er vigtigt at I kommer godt i gang med hinanden. Men din pony/hest kan blive syg, og du skal ride på en anden. Når du har redet et stykke tid, er det godt for dig at prøve en ny pony. Underviseren prøver altid at finde den bedste hest til rytteren.

Påklædning
Når du går til ridning er det vigtigt med korrekt fodtøj. Ridestøvler, gummistøvler eller andet praktisk fodtøj med hæl er sikkerhedsmæssigt bedst. Kondisko er ikke velegnet. Ridehjelme og sikkerhedsveste kan lånes af klubben. Hvis du har en cykelhjelm er den også brugbar. Vi foretrækker at du altid har hjelm på, når du befinder dig i stalden. Bukser som sidder tæt er mest behagelig for dig. Dog er cowboybukser ikke velegnet.

Kan man falde af?
Heste er levende dyr. Selvom vi altid gør vores bedste for at du ikke skal falde af kan det ske, og det er vigtigt at du ved dette. For det meste bliver du bare forskrækket, men det er altid vigtigt at komme op på hesten igen, så du ikke er bange næste gang.

Information
Det er rigtig godt at holde øje med opslagstavlerne i rytterstuen. Her kan man orientere sig om de stævner og andre aktiviteter, som klubben afholder. Spørg din ridelærer, om du er klar til at ride stævne.

Dine forældre er altid velkomne til at sidde i rytterstuen og nyde en kop kaffe. Hvis du ikke kan komme til ridning, skal du eller dine forældre kontakte din ridelærer enten via sms eller tlf.

Hvis du har nogle spørgsmål eller forslag til noget vi kan gøre bedre - så sig endelig til.

Personalet