Et sted for alle

Morsø Rideklub er beliggende 5 km uden for Nykøbing, i dejlige naturlige omgivelser i Legindbjerge. Bybussen kører næsten til døren hver time og den er gratis.

Morsø Rideklub et sted, hvor børnene hygger sig sammen hvor man respekteres for den man. I klubben er der plads til alle, og fungerer også for mange børn og unge, som et fristed hvor der ingen fokus er på deres udseende, påklædning osv. Her er der plads til at være barn og følge sin naturlige udvikling. Her er samværet med hesten og kammeraterne drivkraften for mange af medlemmerne. Her lærer eleverne at have tålmodighed og empati, da det er nødvendigt i samværet med hesten. Disse færdigheder vil eleverne kunne gøre brug af, såvel i sin udvikling i skolen og senere i sit voksenliv.

Morsø Rideklub giver mulighed for, at man kan færdes på rideskolen udover de dage, hvor men selv rider. Her kan man hygge sig med sine kammerater, hjælpe de som er i gang med at ride, gå ude i naturen eller hvad man har lyst til. Der er selvfølgelig et regelsæt, som skal følges.

Udover ridningen tilbydes forskellige former for aktivitet med og uden heste. Der kan tages teoretiske kurser på alle stadier, som giver et indblik i hestens anatomi, pasning og pleje samt de regler som er på staldgangen, i ridehuset og til stævner. Vi holder ligeledes forskellige arrangementer som ”sleep-over”, fastelavn, julehygge, banko osv.

I den daglige undervisning får eleverne også et indblik i ridningen/hestens verden. Hvilken pasning hesten har brug for. Hvordan man håndterer en hest både fra jorden og fra sadlen. Derudover tilstræber vi, at børnene lære at ridning er en sport på lige fod med andre idrætsgrene, hvor det at vise hensyn til hesten og sine kammerater er en forudsætning for at ordentlig udbytte af ridningen og den sociale sammenhæng.

Hvorfor ridning
Ridning adskiller sig fra andre sportsgrene, da det er et levende væsen, der er ens samarbejdspartner. Kommunikationen og forståelsen imellem hest og rytter er afgørende for at ens færdigheder udvikles. Vi giver eleverne opgaver de magter og som udvikler deres færdigheder, og giver god selvværdsfølelse og øget kropsbevidsthed. Børnene skal mærke ligeværd, og udvikler ansvarsfølelse i forhold til hesten og en positiv forpligtelse i fællesskabet på stedet. Ridning er godt for koordinationsevnen, balancen og koncentrationsevnen.

Ridning for alle
Ridning foregår på alle niveauer. Man kan have sin egen hest, men man kan også gå til ridning på en af klubbens heste, så ofte man har lyst. Det kræves ikke at man køber udstyr inden man begynder til ridning. Klubben har hjelme og sikkerhedsveste. Hvis man bare har et par gummistøvler eller sko med hæl, et par tætsiddende bukser og evt. en cykelhjelm, er det en go start. Al ridning på Morsø rideklub foregår på eget ansvar. Der er selvfølgelig uddannet personale til at varetage undervisningen. De vejleder eleverne når de omgås hesten og alt foregår i trygge og forsvarlige omgivelser.
Se mere omkring undervisningen og de forskellige holdtyper vi tilbyder under ”Undervisning”.
Vi glæder os til at se dig i Morsø Rideklub.

Mvh. Morsø Rideklub